7x een fantastisch kapsel (om bij je dochter te maken)


7x een fantastisch kapsel (om bij je dochter te maken)

 1. Vissengraat: Bij een gewone vlecht ben je gewend om drie strengen haar te maken en die omstebeurt over elkaar heen te leggen. Bij een vissengraat maak je er twee. Verdeel je haar door midden, neem een klein stukje van de rechterkant en kruis het naar de binnenkant van de linkerkant. Doe dit ook de andere kant op en zo ontstaat de vissengraat
  vissengraat
 1. Invlecht: De invlecht zie je het vaakst en is de basis voor veel andere soorten vlechten. Pak een plukje bovenop je hoofd en maak drie strengen met haar. Begin met een vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkanten. Zorg dat je goed uitkomt en als je onderaan bent al het haar hebt gebruikt
  invlecht
 2. Omgekeerde invlecht: Deze vlecht maak je door de drie strengen van de invlecht onder elkaar door de vlechten in plaats van over elkaar heen zoals bij een normale vlecht. Zo lijkt het net of de vlecht er bovenop ligt.
  omgekeerdeinvlecht
 1. Waterval: Dit is een vlecht die je aan de zijkant van je hoofd maakt. Begin de vlecht als een normale invlecht, maar laat de bovenste derde streng steeds vallen. Nadat je de derde streng laat vallen draai je de twee overgebleven strengen omhoog. Vervolgens maak je een nieuwe derde streng met een stuk nieuw haar. Ga zo door. Het klinkt moeilijk maar oefening baart kunst!
  waterval
 1. Maak een losse invlecht. Als je die af hebt stop dan het uiteinde onder het deel dat je hebt ingevlochten en pin dit vast met schuifspeldjes. Klaar!
  losseinvlecht
 1. In de knoop: Je hebt voor deze paardenstaart alleen wat knooptechnieken nodig. Maar allereerst breng je na (niet voor!) het föhnen wat verstevigende mousse in je haar. Verdeel je haar in twee delen. Maak daarmee een gewone platte knoop. Daarna leg je er nog één in. Trek beide knopen wat strakker tegen elkaar aan en bind vlak onder de laatste knoop je haar vast met een (doorzichtig) elastiekje. Tot slot toupeer je de onderkant van je staart zodat het elastiekje niet opvalt.
  indeknoop
 1. Dit kapsel maak je door een losse knot op je hoofd te draaien. Vervolgens clip je onder de knop een leuk speldje, clipje of strikje.
  knot