7x een fantastisch kapsel (voor jezelf)


7x een fantastisch kapsel (voor jezelf)

 1. Pak een lok aan de linkervoorkant van je haar en vlecht deze een stukje naar rechts in. Wanneer je zo’n beetje bij je oor bent aangekomen, ga je over in gewoon vlechten. Pak een elastiekje in je eigen haarkleur om dit vlechtje vast te maken. Vervolgens pak je de rest van je haar en maak je een mooie vlecht naar je rechterzijkant toe, met het kleine vlechtje dus verwerkt in de grote.

  1

 2. Dit kapsel kan bij iedereen met (half)lang haar – en het is ook nog supersimpel. Verdeel de voorkant van je haar in twee helften. Maak van beide helften een vlecht en zet beide vlechten met speldjes vast op je achterhoofd, richting het oor aan de andere kant. De uiteinden van de vlechtjes verstop je in de rest van je haar.

  2

 3. Stijl je haar en maak een lage paardenstaart. Toupeer deze. Draai de pluk een paar keer rond en maak er een knotje van. Probeer de pluk lekker vaak rond te draaien, zodat er hier en daar wat plukjes uit de knot steken. Zet het knotje vast en laat aan de voorkant voorzichtig wat plukjes los hangen.

  3

 4. Voor deze staart heb je volume nodig aan de bovenkant van je haar! Doe dit door, na het wassen, een flinke dot mousse in (de bovenkant van) je haar te verdelen. Föhn je haar daarna terwijl je met je hoofd ondersteboven hangt. Is je haar droog en heb je nog niet genoeg volume, toupeer je haar dan hier en daar. Maak vervolgens een lage staart en trek voor het nonchalante effect wat plukjes uit de staart.

  4

 5. Maak een donutknot, maar laat dit keer twee lange plukken aan de onderkant van je haar los hangen. Deze draai je uiteindelijk om de donutknot heen. Ook kun je twee vlechtjes maken van wat grotere plukken en deze om de knot heen draaien.

  5

 6. Je pakt gewoon al je haar en maakt aan de zijkant een vlecht. Het geeft niet als er wat haar uitvalt, dat ziet er lekker nonchalant uit.

  6

 7. De Twistknot
  7