7x hoe je je werk, je partner, je kinderen, en je huishouden kunt combineren


7x hoe je je werk, je partner, je kinderen, en je huishouden kunt combineren

  1. Maak gebruik van de middag dutjes (of als je kind op school zit van de schooltijden). Poets en ruim in deze tijd op. Dat hoef je dan niet meer in de avond te doen als iedereen wakker en thuis is. Je kunt deze tijd natuurlijk ook perfect benutten door zelf ook even bij te slapen. Ben je gelijk weer wat bijgekomen en gezelliger.
  2. Verdeel de taken. Laat je kinderen meehelpen met hun rotzooi op te ruimen en als ze op bed liggen verdeel je de taken met je partner. Als de een de was opruimt en de ander stofzuigt, zijn jullie allebei zo klaar en hebben jullie nog wat quality time.
  3. Maak op een vrije dag eten voor meerdere dagen en vries het in of zet het in de koelkast. Scheelt een hoop werk als je thuiskomt en hoef je niet te stressen omdat je kinderen aan het zeuren zijn omdat ze honger hebben.
  4. Doe het avond ritueel met z’n alle. Doe je kinderen samen in bad/douche (je kinderen samen in een bad of douche samen met je kind). Allemaal schoon, klaar voor bed, en een rustige avond.
  5. Ga uit eten met je partner. Leg je kinderen zelf op tijd in bed, zorg voor oppas en gaan! Quality time met de kinderen gehad en nu quality time met je partner.
  6. Bestel je boodschappen online. Je kunt ze laten thuisbezorgen of afhalen wanneer het jou uitkomt. Niet meer met zeurende kinderen heel de supermarkt afgaan. Gewoon in alle rust bestellen en in alle rust ophalen. Niemand die er last van heeft.
  7. Relax! Je mag best een dag ongezond eten, je mag best in het weekend een oude trainingsbroek aan omdat de was nog niet is weggewerkt. Is het in de ochtend niet zo gezellig? Sta eerder op, ga douchen, drink koffie, maak de kinderen op tijd wakker zodat ze niet hoeven te haasten.