7x Star Wars voor Dummies


7x Star Wars voor Dummies

In alle winkels kun je weer allerlei spullen vinden met een plaatje van Star Wars erop. Miljoenen mensen die helemaal idolaat zijn van de films, mensen met een gigantische verzameling star wars verzameling. Waarom? Wat is er nou zo leuk aan? En vooral.. Waar gaat het in vredesnaam over??

  1. Toen George Lucas de eerste film van star Wars maakte had niemand vertrouwen dat dit een goedlopende film zou worden. Maar dat werd het dus wel! George Lucas kon zijn fantasie daarom verder de vrije loop laten en maakte meer delen. Later maakte hij er nog meer omdat mensen er geen genoeg van kregen. De volgorde van het maken van de films is 4,5,6,1,2,3. Het is wel de bedoeling dat je ze in logische volgorde kijkt 1,2,3,4,5,6.
  2. In de films zijn er 6 hoofdrolspelers, namelijk:

Anakin Skywalker: De jonge Jedi die Darth Vader wordt
Luke Skywalker: De zoon van Anakin, die voorbestemd blijkt om vrede te stichten
Obi Wan Kenobi: De leermeester van Anakin en Luke
Prinses Leia Organa: Leider van de rebellen die strijden tegen Darth Vader en de zus van Luke
Han Solo: Smokkelaar die Luke en Leia helpt met hun missie het kwaad te bestrijden
Chewbacca: Het harige vriendje van Han Solo
C3PO: De goudkleurige betweterige robot
R2D2: De stofzuigervormige blauw-witte robot
Meester Yoda: De opper-Jedi die Luke zijn laatste training geeft
Keizer Palpatine: De baas van Darth Vader en dus de grootste boef

  1. “The Force” is wat je veel hoort. Deze kracht is een energie die het universum bijeenhoudt. Wat ze eigenlijk met deze kracht kunnen is dingen laten bewegen of optillen met hun gedachten of het gedrag van anderen beïnvloeden. Jedi’s gebruiken dit voor het goede, de Sith’s gebruiken dit voor het kwade.
  2. Om het makkelijk te maken is het kwaad (Anakin – Darth Vader) in het zwart met een rood zwaard (lightsaber). De good guys zijn vaak in het bruin of beige gekleed. Hun lightsabers zijn groen of blauw.
  3. De eerste 3 films vertellen het verhaal over Anakin Skywalker. Deze wordt opgeleid tot Jedi en krijgt les van Obi. Hij moet vrede gaan brengen in het universum, helaas loopt het anders. Deze jedi loopt over naar de Dark Side. Hij loopt niet alleen maar over, hij wordt het grootste kwaad.
  4. De zoon van Anakin Skywalker (Darth vader) is Luke Skywalker. Hij leert om te gaan met de Force en ook hij wordt getraind om een Jedi te worden. Hij zal het op moeten nemen tegen Darth Vader.
  5. Eigenlijk is het een heel mooi sprookje maar dan in een apart universum. Een jongen loopt over naar het kwade, dit kan natuurlijk niet! Goed zal met kwaad gaan vechten. Om met het kwaad te vechten moet je eerst beter getraind worden (je kunt niet ongetraind verwachten dat je gaat winnen), Luke (goed) komt er eindelijk achter wie zijn vader is. Zijn vader, die heel slecht is, heeft toch nog wel iets goeds in zich en daarom helpt hij zijn zoon. Daarna sterft hij in de armen van zijn lang verloren zoon met een schoon geweten en wetend dat hij zijn zoon trots heeft gemaakt.

Zo zie je maar; goed wint altijd van het kwaad.