7x waarom je niet slaapt met een baby in huis


7x waarom je niet slaapt met een baby in huis

 1. De deken van je baby heeft een eigen wil;Deze gaat te pas en te onpas van je kind af, het maakt niet uit hoe strak je deze instopt. Op de een of andere reden gaat hij toch los en door het getrappel van je kind ligt hij dan dekenloos. Dit is natuurlijk koud en niet fijn. Hiervoor kan gewoon gehuild worden.
 2. Je kind is een soort kermis attractie;
  Je legt je kind netjes neer onder de deken, zijn hoofdje ligt bij het hoofdeind en zijn voetjes bij het voeteneind. Je bent nog niet eens op de trap en hij ligt al dwars door het bed. Je gaat naar boven, legt hem weer neer hoe het hoort en loopt weer weg (als dit al gaat, je kind heeft je namelijk gezien en vindt jou veel leuker als slapen). Als je beneden bent ligt je kind met zijn hoofd bij het voeteneind. Dit doet hij steeds. Maar hij zal jou niet hebben! Jij bent slim! Je draait zijn beddenboel om, als hij immers lekkerder ligt met zijn hoofd bij zijn voeteneind… Je hebt de boel omgewisseld en loopt trots weg. Maar dan kiest hij toch weer voor de originele ligging.
 3. Je kind is een wekker;
  wanneer je een kind in bed legt is het alsof je Russisch Roulette speelt. Hij is moe en heeft nog niet geslapen, dus naar bed! Hij kan echter na 10 minuten al klaar wakker zijn of na anderhalf uur. Het is altijd maar de vraag.
 4. Je kind heeft honger;
  Je kind heeft net eten gehad dus hij zou gewoon moeten slapen. Maar vergeet zijn maagje niet. Die kan ineens besluiten dat het wel weer tijd is om te gaan eten. Uitstellen zou even kunnen, maar uiteindelijk wint de maag.
 5. Je kind heeft snot, hij hoest of poept;
  Tja… daar wordt je wakker van. En aan jou de fijne taak om te troosten, te verschonen en weer te zorgen dat hij rustig in slaap kan vallen.
 6. Je kind is scherp afgesteld;
  De klok van de buren, de hond van de overbuurman, het getik van en man die met een stok loopt, het parkeren van een auto. Alles kan jou kind wakker maken.
 7. Je kind heeft sport talenten;
  Je legt je kindje in bed, stopt hem netjes in en hij blijft liggen. Als dit zo is ben je al een heel eind! Helaas zijn sommige kinderen vervloekt met een uitmuntende sportiviteit. Zo geef je hem zijn fiepje, als hij begint te huilen wil je even zijn fiep terug in zijn mondje stoppen maar je kunt hem nergens meer vinden. In het donker met je handen zoek/voel je het gehele bed, want zo ver kan hij toch niet zijn? Als je de lamp aandoet zie je de fiep aan de andere kant van de kamer op de grond onder de kast verborgen.