7x wat te doen in de kerstvakantie


7x wat te doen in de kerstvakantie

Het is weer zover, het wordt koud, de dikke jassen gaan weer aan, schoolvakantie! Voor kinderen altijd fijn om weer even bij te komen, voor ouders weer tijden om samen met hun kinderen wat te ondernemen. Maar wat?! Je hebt bijna alles al een keer gedaan. Daarom hebben wij de volgende tips voor je:

 1. Koekjes bakken
  Het is al zo oud maar het is altijd weer erg leuk. Samen deeg maken en de kinderen met insteek vormpjes aan de gang laten gaan. In de oven en HOPPA! Hun helemaal zelfgemaakt koekjes. Zo makkelijk, zoveel plezier en zo trots op hun prachtige koekjes.
 2. Pinda slinger
  In de kerstvakantie is het vaak koud. Ook de vogels die er nog zijn vinden dat. Eten vinden is moeilijk dus waarom ze niet een handje helpen?! Neem naald en draad en maak een pinda slinger. Zorg wel dat hij met de naald bezig bent en dat je kind de slinger mooi kan ‘indelen’.
 3. Vogelhuis beschilderen
  Inhaker op de vorige… de vogels hebben het nog steeds koud en zoeken een huis om uit te buiken nadat ze volgegeten zijn van de pinda’s. Een vogelhuis is dan perfect, helemaal leuk om zelf te beschilderen. Zorg wel dat je erbij blijft en koop geen verf op waterbasis! Een oer Hollands buitje zullen de mooie kleuren dan niet overleven.
 4. Foam kerstballen maken
  Foam klei is weer iets nieuws, hartstikke leuk voor kinderen om zaken mee te versieren. Hoe leuk is het om ze hun eigen kerstballen te laten maken?! Haal piepschuim ballen, haal foam klei en laat ze de ballen versieren. Wanneer de foam klei hard geworden is kunnen ze de kerstboom in.
 5. Edding window markers
  Je hebt hele leuke stiften die je heel makkelijk weer van het raam af kunt halen. Maak de mooiste tekeningen op het raam en haal het er zo weer af met een natte doek als het moet.
 6. Kasteel kleuren
  Je kunt grote (lees 1.20m en groter) kartonnen kastelen kopen. Hartstikke leuk voor de ridders en prinsessen onder ons. Deze zijn saai wit en kun je helemaal inkleuren hoe je wil! Daarna heb je er nog uren/dagen/weken lang speel plezier van want deze kastelen zijn stevig!
 7. Doe eens gek
  Ga een dagje lekker weg maar dan anders. Als je normaal met de auto naar de stad gaat, ga nu eens met de bus of trein. Ga eens naar een andere stad! Probeer eens een andere speeltuin! Loop niet voorbij die schaatsbaan maar probeer het eens samen! Loop niet langs die lunchroom maar bestel eens samen een warme chocomelk (uiteraard met slagroom). Ga je boodschappen doen zet je kind in het karretje/mandje en wees een F1 coureur! Doe lekker gek…