Hoe houd je je handen mooi?


Hoe houd je je handen mooi?

1. Smeer je handen in

Producten die je voor je gezicht gebruikt kun je ook heel goed voor je handen gebruiken. De huid van je handen vangt namelijk misschien wel meer zon op dan je gezicht. Een handige tip is om na het insmeren van je gezicht met welk middel dan ook, de achtergebleven crème op je handen (de bovenkant) te smeren.

2. Bescherm je handen

Door het dragen van handschoenen als je met schoonmaakproducten aan de gang gaat, voorkom je dat je handen uitdrogen en zijn natuurlijke beschermende stoffen verliest.

3. Nagellak

Jonge handen kunnen elke kleur nagellak hebben. Worden je handen ouder, dan is het misschien mooier om wat zachtere kleuren te gebruiken. Hierdoor vallen bruine vlekjes en dunner wordende huid minder op.

4. Vitamine voor je nagels

Biotine (ook wel vitamine H of B8 genoemd) is belangrijk voor gezond haar, huid en sterke nagels. Heb je vaak last van breekbare nagels dan zou je een supplement kunnen nemen. Dit komt ook voor in lever, eieren, pinda’s en melk.

5. Gebruik remover goed

voordat je de nagellak van je nagels afhaalt is het verstandig om je handen en nagels eerst in te smeren met handcrème of lotion. Dit omdat remover op basis van aceton, je huid en nagels ontdoen van vocht en oliën die ze juist beschermen.

6. Vijl goed

Het is beter om naar 1 kant te vijlen in plaats van op en neer te gaan als een zaag. Je nagels blijven zo sterker en zullen minder snel breken of scheuren.

7. Nagelriemen

Je nagelriemen hebben een functie: ze beschermen je tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is daarom niet goed om ze te verwijderen . je kunt ze het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met wat olijfolie en ze dan terugduwen.

hand