Kleuren die bij mij passen


Welke kleuren passen bij mij?

Herken je dat… “Wat zie jij er moe uit” “Is de kleine vaak wakker geweest vannacht?” Terwijl jij niet het idee hebt dat er iets aan de hand is.

Dat ze dat tegen je zeiden had niks te maken met jouw fysieke gesteldheid maar alles met de kleuren die je op dat moment droeg. Want als je de ‘verkeerde’ kleuren draagt kun je er een ‘ziek’ uitzien. Het omgekeerde komt natuurlijk ook voor: je voelt je niet zo fit maar je krijgt complimentjes dat je er zo goed uitziet. Daar word je dan weer vrolijk van en draag je kleuren die je wel goed staan.

Als je bepaalde kleding aan hebt in een specifieke kleur kun je kijken wat er bijvoorbeeld gebeurd met je gezichtskleur; wordt je gezicht ‘saaier’, grauwer, geler, roder, onrustiger of wordt je gezichtskleur juist rustiger en lijkt het of je net terug bent van vakantie. Een ander aspect dat je kunt bekijken zijn de lijntjes in je gezicht, worden ze meer zichtbaar, dieper of juist niet. En wat gebeurd er met je ogen: worden ze feller van kleur of niet, gaan ze meer stralen of vallen ze juist minder op. Worden de kringen onder je ogen donkerder of juist niet.

Hoe bepaal je wat goede kleuren voor mij zijn?

Bepaal eerst je huidskleur/pigmentatie:
Welke kleur heeft je huid? Heeft je huid een gele ondertoon of is je huid vooral rozig van kleur met rode vlekjes? Kijk naar de binnenkant van je polsen en vergelijk die eens met die van je vrienden. Dan zie je het verschil beter. Bij sommige mensen zie je goed de blauwige aders (koele huid), bij andere zie je dat de huid wat gelig is (warme huid).

Na het bekijken van je huid ga je kijken welke natuurlijke haarkleur je hebt:
Is het donker of licht? Is je haar ‘mat’ van kleur (weinig goud of ‘rood’ draad in je haar). Dit wordt ook wel ‘assig’ genoemd. Of heeft je haar juist een warme, ‘rossige’ of gouden gloed.

Tot slot je ogen:
Zijn ze helder van kleur?
Als je hazelnootkleurige of groene/olijfkleurige ogen hebt dan heb je een warme kleur ogen (warm) of zijn ze juist blauw of grijsblauw(koel)
Het is niet per definitie zo dat als je blauwe of bruine ogen hebt dat je dan respectievelijk een koel of een warm kleurtype bent.

Alles bij elkaar zorgen ervoor of  je een warm of koel kleurtype bent.

Nu de volgende stap:
– Pak uit je garderobe sjaals en/of kleurige kledingstukken in warme en koele kleuren.
– Je gaat weer voor de spiegel zitten (liefst zonder make-up). Bij voorkeur in een kamer met daglicht want dan zie je de verschillen beter. Zorg ervoor dat er geen schaduw op je gezicht valt.
Denk je dat je na bovenstaande informatie een ‘koel’ type bent?

– Begin dan met de kleding/sjaals in de koele kleuren en leg 1 kledingstuk of sjaal om je nek rondom je gezicht als een soort schilderij (haal je haar uit je gezicht) Daarna pak je een kledingstuk/sjaal in een warme kleur en leg die eroverheen. Dan kijk je goed wat er gebeurd met je ogen, kleur van je gezicht en de lijntjes in je gezicht.
– Als je twee kledingstukken of sjaals bovenop elkaar hebt liggen, trek je de bovenste weg en je blijft naar je gezicht kijken.
Nu kun je de verschillen gaan opmerken tussen de koele en warme kleur.
Zie je het niet in 1 keer? Herhaal dan net zolang totdat je het wel ziet. (je kunt ook nog met andere kleuren die je gepakt hebt hetzelfde doen en herhalen)

Wanneer is een kleur niet goed voor mij?

– Donkere kringen onder je ogen en onder je kin komen.
– Je gezicht een ‘vale’ of matte uitstraling krijgt.
– Oneffenheden zichtbaarder worden.
– Baardgroei (bij mannen) donkerder wordt.
– De kleuren meer opvallen dan jij. Dus de aandacht gaat naar de kleuren van de sjaal of kleding en jouw gezicht valt weg.
– De kleuren van de kleding of sjaal overlopen in je gezicht.

Wanneer is een kleur wel goed voor mij?

– Je gezicht lijkt op te lichten of meer gaat stralen.
– De kleur van je ogen helderder lijken te worden.
– Je huid zachter en egaler lijkt.
– Jij en de kleur een harmonieus geheel vormen.

Wat zijn warme en koele kleuren?

In principe zijn alle kleuren in te delen als warm of koel. Warme kleuren hebben een gele ondertoon. Echt warme kleuren zijn aards; geel, oranje, bruin, oranjerood, koper, brons. Koele kleuren hebben over het algemeen een blauwe of rose ondertoon. Typische koele kleuren zijn blauw, rose, blauwpaars, fuchsia, pruimkleur, blauwrood.

Wat zijn gedempte en heldere kleuren?

Daarnaast kunnen zowel warme als koele kleuren voorkomen in een gedempte variant, of in een heldere variant. Bij een gedempte variant lijkt het alsof er een grijzige tint in de kleur zit. Bij een heldere kleur zit er weinig grijs in, en lijken de kleuren meer kleur of meer wit te bevatten. Denk bijvoorbeeld aan knalrose als koele heldere kleur, pastel-paars als koele gedempte kleur, oranje als warme heldere kleur, en gebroken wit als warme gedempte kleur.

Welke kleuren staan mij het mooiste?

Het is niet altijd erg duidelijk welke kleurtyperingen het beste bij jouw huid passen. Maar in algemene zin kun je onderstaande richtlijnen hanteren:

Warme heldere kleuren
Vrouwen met een gelige of olijfkleurige huid, in combinatie met roodblond tot lichtblond haar zijn over het algemeen types waarbij warme heldere kleuren het mooiste staan. Gouden sieraden staan hierbij het mooiste. Stralende en frisse kleuren staan het beste, mits de kleuren warm zijn. Mooie kleuren voor deze vrouwen zijn: Oranjerood, koraalrood, roestrood, oranjetinten, perziktinten, zalmkleur, warme natuurtinten zoals wolwit, beige en camel, appelgroen, lindegroen, grasgroen, zonnegeel, turquoise, licht petrolblauw (neigend naar groen).

Warme gedempte kleuren
Vrouwen met een gelige, gebruinde of olijfkleurige huid, en goudkleurig tot donkerblond haar met een rood accent (koperbruin, roodbruin) zijn vaak types waarbij warme kleuren het mooiste staan. Ook gouden sieraden staan bij deze types mooi. Herfstachtige kleuren staan vaak het beste. Mooie kleuren voor deze vrouwen zijn: Gedempt goud, gedempt oranje, gedempt rood, olijfkleur, khaki, diep petrolblauw, bruin (met gouden ondertoon), maisgeel, mosterdgeel, chocoladebruin.

Koele heldere kleuren
Vrouwen met een bleke huid (vaak met een blauwe ondertoon), in combinatie met donkerbruin of zwart haar zijn over het algemeen types waarbij koele heldere kleuren het mooiste staan. Contrastrijke kleuren staan over het algemeen goed. Zilveren sieraden staan bij deze types mooier dan gouden sieraden. Mooie kleuren voor deze vrouwen zijn: Zwart, wit, felrood, felroze, lila, grijstinten, zwartbruin, groen (maar geen geelgroen), turquoise, ijsblauw, donkerblauw.

Koele gedempte kleuren
Vrouwen met een zacht rozige huid, in combinatie met blond tot donkerbruin haar met een asachtige ondertoon, zijn over het algemeen types waarbij koele gedempte kleuren het mooiste staan. Pastelkleuren staan hierbij erg mooi. Zilveren sieraden staan bij deze types mooier dan gouden sieraden. Mooie kleuren voor deze vrouwen zijn: Alle rookachtige en grijs gedekte tinten, jeansblauw, grijsblauw, wijnrood, kersenrood, van mintgroen tot donkergroen, mits het maar een blauwe ondertoon heeft. Lichtpaars of zachtroze staan ook erg mooi.

Welke kleur make-up past bij mij?

welke kleur make-up past bij mij