Stapel op hamburger


Stapel-op-hamburger

Eten binnen:

25 minuten

Wat heb je nodig:

– 600 gram broccoli, in roosjes
– 600 gram aardappels, geschild
– 3 eieren
– 60 gram paneermeel
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 1 pakje MAGGI kaassaus
– 250 milliliter tomatensap
– 3 hamburgers (100 gram per stuk), in lengte gehalveerd
– 3 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het:

  1. Bereid de aardappelkoekjes
    Kook de aardappel in 18 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Meng 1 ei, 20 gram paneermeel en de Parmezaanse kaas erdoor. Laat iets afkoelen.

  2. Bereid de broccoli-koekjes
    Doe de broccoliroosjes in je keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot couscous grootte. Meng er 40 gram paneermeel en 2 eieren doorheen.
  3. Bak de hamburgers, aardappel- en broccolikoekjes
    Verhit een grillpan en smeer deze in met olijfolie. Bak de 6 hamburgers in 2 minuten per kant gaar. Vorm van de aardappelpuree 12 platte koekjes. Vorm van de broccoli 6 koekjes. Bak beiden in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur goudbruin in ongeveer 5 minuten. Draai halverwege voorzichtig om met een spatel.
  4. Bereid de saus
    Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervang het water door tomatensap.
  5. Serveer de hamburgers
    Leg een aardappelkoekje op een bord, leg er vervolgens een broccolikoekje, hamburger, een eetlepel saus en aardappelkoekje op. Steek een prikker in de hamburger en serveer de rest van de saus er apart bij. Voor de kinderen serveer je één stapel-op-hamburger en voor volwassenen twee.

stapelhamburger