Wat zeggen de sterren over je kind?


Wat zeggen de sterren over je kind?

Hoe het karakter van je kind is wordt gevormd door meerdere zaken: hoe het kind is, hoe de ouders zijn, hoe de opvoeding is en hoe het kind leeft. Maar de sterren hebben het ook een stukje bepaald. Lees hier de algemene beschrijving van jou kind volgens de sterren.

Steenbok ( 21 december – 19 januari)

– Praktisch en verstandig
– Ambitieus en gedisciplineerd
– Geduldig en voorzichtig
– Grappig en gereserveerd

Aan de andere kant…
– Pessimistisch
– Fatalistisch
– Vrekkig

Steenbokken hebben vanaf dag 1 een plan en blijven daarbij. Je kind is misschien een beetje serieus en houd van discipline en structuur. Steenbokken komen misschien niet zo avontuurlijk over, maar ze nemen juist de tijd voor dingen. Als het op leren aankomt, kun je ze beter niet teveel pushen. Zoals met alles is je kind super gefocused en heeft veel doorzettingsvermogen.

Waterman ( 20 januari – 18 februari)

– Vriendelijk en humanitair
– Eerlijk en trouw
– Origineel en vindingrijk
– Onafhankelijk en intellectueel

Aan de andere kant…
– Eigenzinnig en weerbarstig
– Dwars en onvoorspelbaar

Een waterman kan er misschien eenzaam uitzien maar alleen zijn is precies wat ze willen. Aangezien je kind snel dingen oppikt kan hij anderen veel leren. Vriendschappen met vrienden en familie is erg belangrijk voor hem, ookal laat hij dit niet altijd zien. Het is goed om dit te stimuleren.
Soms is je kind wat koppig en bezig met zijn eigen ding, vaak zijn dit creatieve dingen. Een waterman praat graag, is slim en denkt altijd aan een ander, ook al laat hij dit niet zien.

Vissen (19 februari – 20 maart)

– Fantasierijk en gevoelig
– Mededogend en aardig
– Onzelfzuchtig en onwerelds
– Intuïtief en sympathiek

Aan de andere kant…
– Escapistisch en idealistisch
– Geheimzinnig en vaag
– Makkelijk te misleiden

Vissen lijken soms een beetje verdwaald en kunnen zomaar huilen zonder reden. Het hoort bij de timide kant van dit kind, net als het een binnenvetter deel dat hij in zich heeft. Je kind prikt snel de sfeer in huis op. Dat komt doordat hij erg om anderen geeft.
Je hebt waarschijnlijk een dromer en hij kan vaak in gedachten verzonken zijn. Vissen zijn echte gevers en houden van dromen.

Ram ( 21 maart – 20 april)

– Avontuurlijk en energiek
– Innovatief en moedig
– Enthousiast en zelfverzekerd
– Dynamisch en vlug van begrip

Aan de andere kant…
– Zelfzuchtig en opvliegend
– Impulsief en ongeduldig
– Overmoedig en roekeloos

Met een ram in huis is het nooit saai, er is altijd wel actie. Verwacht niet dat hij stil gaat zitten. Een ram laat van zich horen en heeft altijd ergens zin in. Het is daarom slim om hem van jongs af aan met anderen te laten spelen. Dingen als delen komen bij hem niet natuurlijk, dat zal hij moeten leren. Een ram wil het allerliefste aandacht, daarbij zal hij met veel dingen vroeg beginnen. Grote kans dat je kind best wel op zichzelf is maar het wel leuk vindt om met anderen te spelen.

Stier ( 21 april – 21 mei)

– Geduldig en betrouwbaar
– Warmhartig en liefdevol
– Volhardend en vastberaden
– Vreedzaam en houdt van veiligheid

Aan de andere kant…
– Jaloers en bezitterig
– Rancuneus en koppig
– Genotzuchtig en hebzuchtig

Ouders van een stier zullen erg gevoelig moeten zijn naar dit kind toe. Hij houdt ook erg van knuffelen. Hij leert alles op zijn eigen tempo en geeft weinig om de druk die anderen op hem uitoefenen, maar hij slaagt uiteindelijk wel. De beste manier om dit kind op te voeden is door op hem te reageren en zachtaardig te werk te gaan. Een stier is waarschijnlijk erg gehecht aan zijn familie en heeft ze graag dichtbij zich. Tijdens het spelen kan wel de koppigheid van de stier naar boven komen.

Tweeling ( 22 mei – 21 juni)

– Past zich makkelijk aan en is veranderlijk
– Openhartig en gevat
– Intellectueel en welsprekend
– Jeugd en levendig

Aan de andere kant…
– Nerveus en gespannen
– Oppervlakkig en inconsistent
– Sluw en te nieuwsgierig

Dit kind is altijd klaar om aan de slag te gaan. Nieuwsgierig, snel verveeld, creatief en onderzoeker zijn termen die bij een tweeling past. Ze leren snel praten, communicatie is top. Als dit kind niet aan het spelen is of aan het kletsen, kan hij zomaar een beetje terneergeslagen worden. Daarom doe je er goed aan om dingen luchtig en makkelijk voor ze te houden in goede harmonie.

Kreeft ( 22 juni – 22 juli)

– Liefdevol en emotioneel
– Fantasierijken intuïtief
– Voorzichtig en geslepen
– Meevoelend en beschermend

Aan de andere kant…
– Humeurig en veranderlijk
– Lichtgeraakt en over emotioneel
– Afhankelijk en niet in staat los te laten

Een kreeft is iets emotioneler dan andere kinderen. Dit kind kan huilen, knuffelen is dan erg belangrijk voor wat comfort. Dit kind wil zich graag zeker voelen en pikt snel spanningen in huis op. Kreeft is ook het teken van herinneringen, zo zal je kind ook sneller herinneringen bewaren. Kreeften zijn gek op familie en willen zich graag zeker voelen.

Leeuw ( 23 juli – 22 augustus)

– Gul en warmhartig
– Creatief en enthousiast
– Ruimdenkend en hartelijk
– Trouw en liefdevol

Aan de andere kant…
– Pompeus en neerbuigend
– Bazig en bemoeiziek
– Autoritair en onverdraagzaam

Als je kind een leeuw is, is hij vooral luidruchtig. Dit kind laat van zich horen en iedereen weet direct wat hij wil. Ze staan in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek. Ze zijn ook nog eens competitief, maken makkelijk vrienden maar vinden het hierdoor wel lastig om dingen te delen. De leeuw is de leider van de groep, houdt van lachen en verwacht soms dat veel voor hem wordt gedaan.

Maagd ( 23 augustus – 22 september)

– Verlegen en bescheiden
– Betrouwbaar en nauwkeurig
– Ijverig en praktisch
– analytisch en intelligent

Aan de andere kant…
– Zorgelijk en pietluttig
– Overdreven hardvochtig en kritisch
– Conservatief en perfectionistisch

Maagden kunnen nogal pietluttig zijn, hoe kan het ook anders, deze kinderen worden later vaak perfectionistisch. Ze houden van routine en niet van veel veranderingen. Vaak doen ze lastig over eten dus houdt het simpel. Buiten dit stellen ze niet veel eisen. Maagden kunnen zichzelf goed bezighouden en hebben dus geen anderen nodig. Ze zullen niet te koop lopen met wat ze al kunnen en doen omdat ze daar vaak een beetje te verlegen voor zijn. Je kind kan zich prima alleen vermaken maar helpt ook graag anderen.

Weegschaal ( 23 september – 22 oktober)

– Diplomatisch en hoffelijk
– Romantisch en charmant
– Makkelijk in de omgang en sociaal
– Idealistisch en vredelievend

Aan de andere kant…
– Besluiteloos en veranderlijk
– Goedgelovig en beïnvloedbaar
– Flirterig en genotzuchtig

de weegschaal zal zwelgen in de aandacht van anderen. Ze zijn passief, maar charmant en daarom vinden ze je kind zo schattig. Hij heeft een hoop innemende kwaliteiten en mixt goed met anderen. Hij is een geboren mediator en lost graag problemen op. Ze voelen zich graag mooi en ze kunnen manipulatief zijn, op de liefste manier.

Schorpioen ( 23 oktober – 22 november)

– Wilskrachtig en vastberaden
– Intuïtief en emotioneel
– Gepassioneerd en doelgericht
– Charismatisch en stimulerend

Aan de andere kant…
– Wrokkig en jaloers
– Obsessief en compulsief
– Koppig en gesloten

Alle ogen zijn op de schorpioen gericht. Je kind is vaak het middelpunt van de aandacht en stiekem best eens manipulatief. Hij creëert graag mysterie. Je kind verwacht dat iedereen zich aan hem aanpast. Een schorpioen is slim, wil alles op zijn eigen manier en weet hoe hij dat kan krijgen.

Boogschutter ( 23 november – 20 december)

– Optimistisch en vrij
– Joviaal en goedgehumeurd
– Eerlijk en recht door zee
– Intellectueel en filosofisch

Aan de andere kant…
– Blind optimistisch en zorgeloos
– Onverantwoordelijke en oppervlakkig
– Tactloos en rusteloos

Het vrolijke niets-aan-de-hand-kind op de speelplaats is waarschijnlijk een boogschutter. Deze zorgeloze types gaan en staan waar ze maar willen, aangezien ze van ontdekken houden. Ke kind is onafhankelijk en houdt niet van opgesloten zitten in een ruimte. Ze hoeven niet geëntertaind te worden. Ze zijn gek op ontdekken, ze houden ervan om deel uit te maken van een groep en om te reizen. Ze hebben vrijheid nodig, zijn nieuwsgierig en gaan op onderzoek uit.